Parókát és álhasat is viselt a rabló, hogy ne ismerjék fel - három napon belül elkapták a fővárosi rendőrök

2021. 08. 17., k - 09:24
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az elkövetésnél használt parókát az elkövető bűntársa a Dunába dobta.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. Kerületi Rendőrkapitánysága felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt folytat eljárást egy budapesti férfivel szemben, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2021. augusztus 13-án egy józsefvárosi üzletből közel 80 ezer forintot rabolt.

A rendőrök azonosították a rablás elkövetőjét, egy 22 éves budapesti férfit, akit a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály beosztottai 2021. augusztus 16-án a IX. kerületi lakásában fogtak el. A rendőrök megtalálták a bűncselekmény elkövetésének idején viselt ruháinak egy részét is, majd a férfit előállították a BRFK VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. 

A férfi a terhére rótt bűncselekmény elkövetését elismerte, és részletesen beszámolt arról, hogyan készült tettére már napok óta, valamint, hogy a nagyméretű ruhadarabokat még ki is tömte, hogy elváltoztassa a megjelenését. 

A nyomozás adatai szerint a férfi a bűncselekményt követően egy ismerősénél hagyta az elkövetésnél viselt ruhákat, a kést, valamint a parókát is, melyet bűntársa a Dunába dobott. 

A józsefvárosi nyomozók a 22 éves K. M.-et őrizetbe vették, valamint előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. Bűntársát, a 21 éves Á. Albertet bűnpártolás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, ő szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Elfogták a rendőrök

Érvényes vezetői engedély és a tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül közlekedett a gépjárművel a 19 éves nógrádmegyeri férfi.

 

Szemmel ténylegesen meglátták

Hiába próbált elsunnyogni a szigetszentmiklósi rendőrök elől, elfogták azt az 57 éves férfit, aki az eltiltás hatálya alatt vezetett járművet.

 

Lopás, rablás, végül őrizet

A kiskunhalasi nyomozók egy napon belül elfogták a fiatalt, aki a gyanú szerint legalább négy bűncselekménnyel gyanúsítható.