Parókával próbálta álcázni magát – elfogták a rendőrök

2020. 10. 16., p - 10:17
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai Csepelen fogták el azt a férfit, aki ellen kevesebb mint egy év alatt öt elfogatóparancsot adtak ki.

A 42 éves budapesti D. János ellen először a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság adott ki elfogatóparancsot 2019. november 19-én orgazdaság bűntett gyanúja miatt. Három hónappal később a Fővárosi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja adott ki körözést, mert a férfi nem vonult be a börtönbe négy év fegyházbüntetésének letöltésére. A férfi ellen időközben újabb elfogatóparancsot adtak ki kétszer lopás bűntett és újra orgazdaság bűntett gyanúja miatt, így 2020 szeptemberére már öt elfogatóparancs volt érvényben ellene.

Miután információ merült fel arra vonatkozóan, hogy D. János éppen egy csepeli házban bujkál és lehet, hogy fegyvere van; a Budapesti Rendőr-főkapitányság Célkörözési Osztály felkérésére a Terrorelhárítási Központ munkatársai 2020. október 9-én délelőtt elfogták a 42 éves férfit. D. János tisztában volt vele, hogy keresik, ezért megpróbálta megváltoztatni a külsejét, és egy parókával álcázta magát.

A rendőrök a férfit előállították a XXI. Kerületi Rendőrkapitányságra, majd átszállították a büntetés-végrehajtási intézetbe.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utasok biztonságáért

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték.

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.

 

Nyitás előtt ment a fagyizóba

Betörte a fagyizó üvegét ahonnan elvitte a pénzkazettát, majd nem sokkal később egy ház ablakát törte be, hogy elbújjon a rendőrök elől.