Pénzügyi szakembernek adták ki magukat

2019. 06. 09., v - 08:22
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

Többrendbeli csalás miatt nyomozott a Pécsi Rendőrkapitányság egy pécsi férfi, valamint két társa ellen, akik vállalkozókat vertek át.

A sértettek 2015-ben kötöttek szerződést egy európai uniós pályázat kapcsán egy 62 éves pécsi férfivel, aki fejenként 750 ezer forint megbízási díjat vett át, azonban érdemi munkát nem végzett, a pályázatokat be sem nyújtotta az illetékes hatósághoz.

A nyomozás során kiderült, hogy a csalónak egy 68 éves bősárkányi férfi is segített, aki a sértettek bizalmának felkeltése, fenntartása érdekében a nemlétező projekteket támogatva saját magát bankárnak, jól menő pénzügyi szakembernek állította be. Harmadik társuk, egy 61 éves rákóczibányai nő szintén befolyásos, pénzügyekben jártas személynek adta ki magát, és ezzel hozzájárult a sértettek tévedésbe ejtéséhez.

A pécsi férfi a 750 ezres megbízási díjon túl a sértettektől a pályázatokkal összefüggésben további pénzösszegeket vett át, volt olyan vállalkozó, akitől csaknem 20 millió forintot csalt ki.

A rendőrök mindhármukat kihallgatták gyanúsítottként, majd az ügy vizsgálatát befejezve az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Letartóztatásban az embercsempész

A bíróság elrendelte a letartóztatását annak a szerb embercsempésznek, akit a rendőrök az M1-es autópályán Komárom-Esztergom megyében fogtak el.

 

Fokozott ellenőrzés

Az országos rendőrfőkapitány fokozott ellenőrzést rendelt el Budapesten és az ország több megyéjében.

 

Bosszúból rátámadt - vádjavaslat

Barátnője szakítani akart, ezért felpofozta és ellökte őt az a 36 éves férfi, akinek ügyében a dabasi rendőrök befejezték a nyomozást.

 

Szír migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Segítettek a balatoni vízirendőrök

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2020. május 30-án négy esetben összesen 11 személynek segítettek partra jutni.