Pénzváltás ürügyével rabolt ki fiatalokat

2019. 10. 18., p - 12:52
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók egy napon belül elfogták a feltételezett elkövetőt; a rendőrök további sértetteket keresnek.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2019. szeptember 16-án délután fél három körül a XX. kerületi Helsinki úton odament négy fiúhoz, és pénzváltás ürügyén szólította meg őket. Amikor a középiskolások nem akartak váltani neki, az ismeretlen fiatal férfi veréssel fenyegetőzött, aminek hatására a fiúk pénzt adtak neki. A gyanú szerint a fiatal később még két másik fiú pénzét is elvette hasonló módszerrel.

A rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével rövid idő belül azonosította bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 17 éves fiatalkorú Cs. F. B-t, akit egy budapesti lakásban fogtak el.

A rendőrök előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették, az illetékes bíróság pedig elrendelte bűnügyi felügyeletét.

Mivel felmerült a gyanú, hogy a fiatalkorú további bűncselekményeket követett el, a rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok, akiktől hasonló módszerrel vettek el pénzt. Cs. F. B. körülbelül 170-180 cm magas, haja fekete színű, rövidre nyírt, szeme barna. A bűncselekmény elkövetésekor rövid ujjú élénk sárga színű pólót, fekete melegítőnadrágot viselt, amelynek oldalán térd magasságig fehér színű, lábszár mellett pedig piros színű csík volt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztálya rablás bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a fiatal férfi ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam