Perceken belül elfogták a rendőrök - FRISSÍTVE

2020. 04. 04., szo - 13:04
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök emberöléssel gyanúsítják azt a férfit, aki egy 25 éves fiatalembert szúrt meg a 28-as villamoson.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2020. április 3-án 21 óra 4 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Orczy téren, a 28-as villamoson megszúrtak egy fiatal férfit. A 25 éves férfi életét a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni, sérüléseibe belehalt.

A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy egy 25 éves férfi a barátjával utazott a 28-as villamoson, és egy háromfős csoport keveredett szóváltásba velük. A vita hevében a háromfős társaság egyik tagja megszúrta a 25 éves férfit, majd a helyszínről elmenekültek.

A nyomozók azonnal megkezdték az elkövetők felkutatását és a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársai 23 percen belül elfogták a 38 éves D. Károlyt és a 25 éves L. Annát, a 43 éves L. Jánost pedig egy közeli telephelyen fogták el.

A nyomozás során megállapították, hogy a 43 éves L. János szúrta meg a 25 éves fiatalembert és D. Károly bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében. L. Annát tanúként hallgatták ki.

A nyomozók kiderítették, hogy a két férfinek volt egy harmadik bűntársa is, a 28 éves D. Éva, akit szintén gyanúsítottként hallgattak ki.

A BRFK Életvédelmi Osztálya L. János ellen emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, D. Károlyt pedig bűnsegédként hallgatta ki emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A 28 éves D. Évát bűnpártolással gyanúsítja a rendőrség.

A rendőrök a két férfit és a nőt őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Gyakorlaton a rendőrkutyák

Szolgálati kutyás képzést tartottak a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2020. július 15-én, a Velencei-tó partján.

 

Határsértő Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szentesnél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Jutalom a kollégáknak

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesített három balatonalmádi rendőrt a gépkocsifeltörők felderítésében és elfogásában végzett munkájáért.

 

Saját családja autóit verte szét

A szekszárdi rendőrök elfogták és előállították azt a 29 éves helyi férfit, aki nyugtató és alkohol hatása alatt egy fahusánggal esett neki két kocsinak.

 

Határsértők Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.