Perselyeket feszítettek fel

2021. 07. 31., szo - 07:30
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A 18 éves mátraverebélyi férfit és két társát a rendőrök 5 órán belül beazonosították.

A rendőrség ügyeletére 2021. július 25-én 18 óra 26 perckor érkezett a bejelentés, miszerint Mátraverebély-Szentkúton, a templomban több perselyt feltörtek és abból pénzt loptak el.

A bátonyterenyei nyomozók a végrehajtott adatgyűjtés eredményeképp beazonosították, és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18, 17, illetve 16 éves mátraverebélyi lakosokat.

A 18 éves férfi és két társa a bejelentést megelőzően a kegyhely egyik templomába bement, az oltárnál elhelyezett perselyeket felfeszítette, és abból több mint 100.000 forint készpénzt tulajdonított el.

A nyomozók megállapították továbbá azt is, hogy a 18 éves férfi 2021. július 25-én a délutáni órákban Mátraverebély belterületén egy nyitva hagyott gépkocsi motorteréből az akkumulátort, utasteréből egy napszemüveget lopott el.

A hatóság tagjai a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság épületébe előállított 18 éves férfit lopás bűntett és lopás vétség, míg a két fiatalkorút lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozók a 17 éves fiatalkorút – mivel ellene a hatóság hasonló jellegű, valamint kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást – őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság a terhelt bűnügyi felügyeletét 2021. július 28-án elrendelte.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Teljes útlezárás az M43-as autópályán

Műszaki mentés miatt teljes az útlezárás az M43-as autópálya Szeged felé vezető oldalán, Kövegy közelében, ahol korábban anyagi káros baleset történt.

 

Felgyújtotta a nagyszülei házát

A rendőrök őrizetbe vették azt a perkupai fiatalembert, aki bosszúból felgyújtotta a nagyszülei házát, majd több hozzátartozóját is megfenyegette.