Rablás a belvárosban

2019. 01. 02., sze - 10:19
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki megtámadott egy nőt Miskolcon és elvette mobiltelefonját.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy hernádvécsei, 23 éves férfival szemben. A rabló 2018. december 31-én 18 órakor a Miskolc, Király utcában egy társasház bejárati ajtójának lökött egy nőt, és a nagy értékű mobiltelefonját kicsavarta a kezéből, majd elszaladt a helyszínről.

A megadott személyleírás alapján, egy szolgálaton kívüli nyomozó 2019. január 1-jén a férfit felismerte egy belvárosi utcában, akit követett, majd az időközben kiérkező járőrökkel együtt elfogta a rablót. A rendőrök az eljárás során az elrabolt mobiltelefont is felkutatták és lefoglalták.

A nyomozók a gyanúsítottat a kihallgatását követően őrizetbe vették, majd az ügyészségen előterjesztést tettek letartóztatására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.