Rablás miatt felelhetnek

2021. 06. 27., v - 08:48
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi nyomozók vádemelést javasolnak azzal a két mélykúti fiatallal szemben, akik a gyanú szerint éjszaka támadtak rá egy idős férfira azért, hogy eltulajdonítsák az értékeit.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rablás gyanúja miatt nyomozást folytatott két mélykúti fiatallal szemben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2021. március végén egy éjjel az elkövetők bekopogtak a 49 éves sértetthez. Ő nem engedte be a hívatlan látogatókat, ezért egyikük berúgta az ajtót, és társával együtt az ágyon fekvő sértetthez ment. Mikor a szobában értékeket vettek magukhoz, az áldozat kérlelte őket, hogy adják vissza dolgait, azonban válaszul egy arconütést kapott. Ennek következtében a 49 éves férfi fejjel nekiesett egy közeli szekrénynek. A rablók ekkor az összeszedett holmikkal együtt távoztak a házból.

A sértett azonosítani tudta támadóit, akiket a rendőrök – a bejelentést követően – egy órán belül elfogták. Az otthonukból előállított 17 és 25 éves mélykúti párost kihallgatásukat követően őrizetbe vettek.

A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsítottak ügyében a vizsgálati osztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban átadták az ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy éjszaka két életmentés

A kunszentmártoni rendőröket alig két óra eltéréssel előbb egy 28 éves, majd egy 82 éves férfi keresésére riasztották. Mindkét férfit épségben megtalálták.

 

Bódultan vezetett

A kisújszállási rendőr egy 28 éves sofőr ellenőrzésekor kábítószergyanús anyagot is talált az autóban. A férfit előállították.

 

Migránsok az M1-es autópályán

A rendőrök az M1-es autópályán, Tata térségében elfogtak egy 30 éves belga férfit, aki 22 migránst akart külföldre juttatni.