Rablás Sümegen

2019. 03. 17., v - 15:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A tapolcai rendőrök a bejelentéstől számított 20 percen belül elfogták a két férfit, akik erőszakkal elvették a sértettnél lévő pénzt.

A Tapolcai Rendőrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 23 éves sümegprágai férfi és 20 éves hegymagasi társa ellen. 

A nyomozás jelenlegi adatai alapján 2019. március 16-án 21 óra 30 perc körül a két férfi csellel a helyszínre hívta egy sümegi vendéglátóegység alkalmazottját, akivel nem ismerték egymást. A megadott helyen várták a sértettet, maszkot húztak, majd erőszakkal elvették a nála lévő kistáskát, benne közel kétszázezer forint készpénzzel és iratokkal. A sértettet több alkalommal megütötték, majd elfutottak a helyszínről, kocsiba ültek és elindultak. A tapolcai rendőrök azonnal a keresésükre indultak. Perceken belül, 21 óra 50 perckor a Zalahaláp és Nyirád közötti útszakaszon, az Ódörögdi elágazóban velük szemben közlekedett egy személyautó, ami a rendőröket meglátva egy földútra kanyarodott be. A járőrök utánuk mentek, és megkülönböztető fényjelzés használatával megállították őket. A kocsiban két férfi utazott. Az intézkedés során a járműből előkerült a bűncselekményből származó készpénz, a táska és az iratok is.

A rendőrök a két férfit előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, majd - őrizetbe vételük mellett - gyanúsítottként hallgatták ki őket, ahol beismerő vallomást tettek. 

A nyomozó hatóság előterjesztést tesz letartóztatásuk indítványozására az illetékes ügyészségen.

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam