Rablás Várpalotán

2020. 10. 14., sze - 09:38
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A helyi rendőrök elfogták és őrizetbe vették a bűncselekménnyel gyanúsítható férfit.

A várpalotai autóbusz-állomáson a sértett az arra közlekedő járőrautót leintve kért segítséget a sérelmére elkövetett bűncselekménnyel kapcsolatban 2020. október 13-án 10 óra körül.

A nő elmondta, hogy fél órával korábban az állomáson egy férfi megszólította, majd 500 forintot kért tőle. A nemleges választ követően az élete kioltásával fenyegette meg, és hogy fenyegetésének nyomatékot adjon, ruházatából egy késnek látszó tárgyat vett elő. A sértett megijedt, és egy 500 forintos bankjegyet adott át az elkövetőnek, majd a férfi távozott a helyszínről.

A rendőrök az adatgyűjtés és a személyleírás eredményként egy órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit Várpalotán fogtak el. A 49 éves helyi férfit a járőrök előállították, őrizetbe vették, és rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására az illetékes ügyészségnél.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt akta: késsel támadt az alvó családra

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrfőkapitányság munkatársai befejezték a nyomozást az ellen a tótkomlósi férfi ellen, aki késsel többször megszúrta ismerősét, illetve annak gyermekét is megpróbálta megsebesíteni.