Rákosmentén árultak kábítószert

2017. 09. 06., sze - 06:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A rendőrök 16 tő indiai kendert, közel fél kilogramm marihuánát és 135 tablettát foglaltak le attól a két férfitól, akik az elmúlt hónapokban egy rákosmentei garázsból árultak kábítószert.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint két 27 éves budapesti férfi az elfogásukat megelőző időszakban rendszeresen árult kábítószert Budapesten, egy XVII. kerületi telephely garázsában.

A rendőrök B. Tamást és B. Dávidot 2017. szeptember 4-én 18 órakor elfogták a rákosmentei garázsnál, ahol a házkutatáskor 16 tőből álló indiai kender ültetvényt, valamint a kábítószer termesztéséhez használt eszközöket – lámpákat, elszívót és szárítót – találtak. A nyomozók ezt követően B. Tamás zuglói lakásán is házkutatást tartottak, ahol közel fél kilogramm marihuánát, 135 kábítószergyanús tablettát és azok csomagolásához használt eszközöket foglaltak le.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a két férfit – előállításukat követően – kábítószer-kereskedelem és más bűncselekmények elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök B. Dávidot és társát őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.