Régiségekkel kereskedtek

2019. 11. 06., sze - 14:18
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrségnek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy móri testvérpár régiségeket, valamint lőfegyveralkatrészeket tárol engedély nélkül ingatlanában.

Összehangolt munka eredményeként, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egységének munkatársai fogták el 2019. november 6-án azt a móri testvérpárt, akik azzal gyanúsíthatók, hogy fémkereső használatával találtak meg a földben a régiségeket, lőfegyvertartozékokat, majd kiásták azokat. A két férfi a tevékenységéhez rendelkezett ugyan a megfelelő engedélyekkel, viszont a feltárt honfoglalás kori, valamint középkori régészeti leleteket nem minden esetben szolgáltatták be a múzeumnak, hanem azokkal a különböző internetes oldalakon kereskedtek.  

A kutatás során a rendőrök nagy értékű ezüstérméket, készpénzt, valamint világháborús kézifegyverek alkatrészeit foglalták le. A nyomozók kulturális javakkal és lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a 44 és a 45 éves férfi ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telhetetlen volt a csaló

Az egyenruhások fogták el azt a 36 éves nőt, aki közel másfél millió forint készpénzt csalt ki egy szekszárdi nőtől.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és a várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.

 

Rendőrkézen a tolvaj és az orgazda

A szegedi rendőrök elfogtak egy 32 éves férfit, aki eltulajdonított egy számítógépet a város egyik közintézményéből. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 29 éves férfit is, aki a gépet megvásárolta. Lopás, valamint orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.