Régiségekkel kereskedtek

2019. 11. 06., sze - 14:18
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrségnek olyan információ jutott a tudomására, hogy egy móri testvérpár régiségeket, valamint lőfegyveralkatrészeket tárol engedély nélkül ingatlanában.

Összehangolt munka eredményeként, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának és a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály egységének munkatársai fogták el 2019. november 6-án azt a móri testvérpárt, akik azzal gyanúsíthatók, hogy fémkereső használatával találtak meg a földben a régiségeket, lőfegyvertartozékokat, majd kiásták azokat. A két férfi a tevékenységéhez rendelkezett ugyan a megfelelő engedélyekkel, viszont a feltárt honfoglalás kori, valamint középkori régészeti leleteket nem minden esetben szolgáltatták be a múzeumnak, hanem azokkal a különböző internetes oldalakon kereskedtek.  

A kutatás során a rendőrök nagy értékű ezüstérméket, készpénzt, valamint világháborús kézifegyverek alkatrészeit foglalták le. A nyomozók kulturális javakkal és lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a 44 és a 45 éves férfi ellen.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.