Rendőrautóval és kamionnal ütközött az embercsempész Veszprémben

2020. 10. 01., cs - 20:46
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balesetben a két rendőrön kívül további hat ember megsérült.

A Nemzeti Nyomozó Iroda Illegális Migráció Elleni Osztályának információi alapján a Veszprémi Rendőrkapitányság járőrei 2020. október 1-jén 18 óra 58 perckor meg akartak állítani egy személyautót a megyeszékhely határában - amelyben feltehetően illegális migránsok utaztak -, azonban a jármű vezetője nem állt meg a rendőri jelzésre. A rendőrök követni kezdték, azonban a gépkocsi egy áruház mögötti szervízútra hajtott nagy sebességgel, majd a rendőrautónak ütközött és egy álló kamionba csapódott. A baleset során a személygépkocsiban utazó hat ember, valamint a szolgálati autóban utazó két rendőr megsérült.

Felmerült a gyanú arra vonatkozóan, hogy az esettel összefüggésbe hozható egy másik személy is, akit az ajkai rendőrök a 8-as számú főút 73. kilométerszelvényében fogtak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Véradás Dombóváron

A városi rendőrkapitányság munkatársai ismét hozzájárultak a rászorulók életének megmentéséhez.

 

Őzikét mentettek az árvízből

Szabadidős rendőrtől kért segítséget egy helyi vadász Tiszaszederkénynél egy, az árvíz miatt bajbajutott állat megmentéséhez.

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.