Rendőrkézen a férfi, aki magára hagyta kutyáját

2020. 04. 09., cs - 14:39
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az ajkai rendőrök állatkínzás miatt folytatnak nyomozást a 35 éves elkövetővel szemben.

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre 2020. április 7-én arról, hogy egy Ajka környéki településen az ingatlan udvarán láncra kötve hagyta kutyáját annak gazdája anélkül, hogy gondoskodott volna ellátásáról, miután ő elköltözött onnan. A kiérkező járőrök megállapították, hogy az állat elpusztult, az elsődleges adatok szerint az ellátatlanság következtében.

A rendőrök elfogták és az Ajkai Rendőrkapitányságra előállították az eb gazdáját, egy 35 éves ajkai férfit, majd a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. Ellene állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.