Rendőrkézen a jánoshalmi tolvaj

2021. 09. 17., p - 11:21
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Kilenc rendbeli lopás miatt nyomoznak a rendőrök. Tegnap elfogták a feltételezett elkövetőt, és visszaadták a tulajdonosoknak az ellopott értékek nagy részét.

Először idén májusban érkezett bejelentés lopásról a Jánoshalmi Rendőrőrsre. Egy szülő értesítette a rendőröket, aki az egyik játszóház előterében hagyta őrizetlenül a táskáját. A sértett elmondta, hogy amíg ő gyermekével játszott, egy ismeretlen kivette belőle a pénztárcáját, és ellopta azt. A következő hónapokban sorban érkeztek a bejelentések. A tolvaj nem válogatott sem az elkövetési módokban, sem a zsákmányok tekintetében. Két alkalommal a kerítésen mászott be udvarokba, ahonnan kerékpárokat lovasított meg, máskor pedig telefont és power bankot vitt el egy hátizsákból az egyik parkban. Előfordult olyan is, hogy kézi szerszámokat és fagyasztott húsokat lopott az egyik garázsból, illetve gumimedencét és kardántengelyt vitt el egy telekről.

A nyomozók úgy vélték, hogy az esetek összefügghetnek, és sejtésük később be is igazolódott. A nyomozás eredményeként a tegnapi napon elfogták az üzletszerű lopásokkal gyanúsítható férfit. A 36 éves helybélit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. A rendőrök kezdeményezik a letartóztatását. A kutatások során az ellopott holmik egy részét megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosoknak. Az egyenruhások vizsgálják, hogy elkövetett-e más bűncselekményeket a férfi.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Meghalt a sofőr

Teljes szélességében lezárták a 4616-os út balesettel érintett szakaszát Abony térségében.

 

Kifosztás miatt felelhet

Az esztergomi rendőrök őrizetbe vették azt a 33 éves férfit, aki egy bisztróban eltulajdonította a sértett pénztárcáját.

 

Engedély nélkül vezettek

A rendőrök szabálysértési őrizetbe vettek két férfit, akik úgy vettek részt a közúti forgalomban, hogy vezetői engedéllyel nem rendelkeznek.

 

Csiribí-csiribá

A Pest megyei rendőrök újabb veszélyes karavánokat tüntettek el a forgalomból.