Rendőrkézen a lakásbetörő

2018. 02. 23., p - 12:55
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Esztergomi Járásbíróság elrendelte a 42 éves férfi előzetes letartóztatását.

A Dorogi Rendőrkapitányság lopás vétség és lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást D. Gábor esztergomi lakos ellen.

A gyanúsított 2018. január és február hónapokban Dorogon, Leányváron, Kesztölcön és Tokodon két alkalommal is családi házakba tört be. A dorogi és a tokodi helyszínekről arany ékszert és készpénzt lopott el. A gyanúsított minden esetben gépkocsival ment betörni, amit a helyszínek közelében leállított. Az ellopott zsákmányt később ezzel szállította el.

A Dorogi Rendőrkapitányságon a bevezetett nyomozati cselekmények során azonosították a 42 éves esztergomi férfit. D. Gábort 2018. február 22-én Esztergomban egy gépjárműben igazoltatták és elfogták. A nyomozók a jármű átvizsgálása során feszítővasat, csavarhúzót, továbbá ékszereket és készpénzt foglaltak le. Őt a Dorogi Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. D. Gábor a bűncselekmények elkövetését beismerte, további lakásbetörések kapcsán is feltáró vallomást tett, melyeket 2017. augusztus óta követett el.

A nyomozók előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2018. február 23-án elrendelt.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Tispol Seatbelt akció számokban

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

 

Bujkál

Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit ismerőse sebesített meg Törökszentmiklóson. A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a támadó ellen.

 

Marihuána a csomagban

Kábítószer-kereső szolgálati kutya szagolta ki a tiltott szert a csengersimai határátkelőhelyen.

 

Robogók ütköztek

A balesetet okozó járművezetővel szemben az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást.

 

Rabolni akart

A kiskunhalasi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és elfogták a rablás kísérlet gyanúsítottját.