Rendőrkézen a ragadozók

2020. 03. 12., cs - 07:17
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest megyei felderítők elfogtak egy csapatot, akik hónapokon keresztül erőszakkal sápoltak két fiatalembert Erdőkertesen.

A nyomozás eddigi adatai szerint a banda vezére egy bűnügyi felügyelet alatt álló, elektronikus nyomkövetőt viselő, 24 éves erdőkertesi férfi, aki három, alkalmanként más-más leosztásban résztvevő társával 2019 ősze óta tartott sakkban két fiatalembert. Több alkalommal autóba kényszerítették őket, elvették pénzüket, értékeiket. Erőszakos fellépéssel és fenyegetéssel bírták jobb belátásra a sértetteket, ha azt fontolgatnák, hogy a követelést nem teljesítik. Az egyik módszer az volt, hogy egyikükre rázárták a kocsi ajtaját, és addig nem engedték el, míg a másik otthonról el nem hozta - mintegy váltságdíjként - a mozdítható és értékes tárgyakat - mobiltelefonokat, laptopot, tabletet, parfümöt, pénzt. Máskor az is elegendő volt, hogy meglendült egy baseball ütő, előkerült egy kés, vagy egy bot és a sértettek értékei fenyegetőikhöz vándoroltak. A hónapok alatt erőszakkal elbirtokolt pénz és értéktárgyak összértéke több százezer forint. A társaság három tagját 2020. március 9-én Gödöllőn, negyedik társukat 2020. március 11-én Őrbottyánban fogták el.

A nyomozást emberrablás, csoportosan elkövetett rablás, illetve felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt rendelték el. A 24 éves erdőkertesi férfi, 18, valamint 16 éves veresegyházi társa ellen őrizetbe vételük, egy 17 éves csomádi fiú ellen szabadlábon hagyása mellett indított eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam