Rendőrkézen a tolvaj

2021. 05. 12., sze - 13:26
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki közel egy tucat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

 

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai őrizetbe vettek egy 28 éves férfit, aki tizenegy bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható.

A nyomozás adatai szerint a helybéli 2020. június és 2021. február között kilenc bolti lopást követett el. Zsákmányát az esetek többségében észrevétlenül táskájába vagy a ruhája alá rejtette, de előfordult olyan is, hogy egy szemfüles vásárló meglátta, és a kijáratnál megállította. A tolvaj meglepettségében az értékekkel telepakolt táskát hátrahagyva elszaladt az üzletből.

Az elkövető nem csak bolti lopásokra „szakosodott”. Kihasználta egy utcán parkoló autó nyitott állapotát, és a csomagtartójából két szerszámgépet tulajdonított el. Egy másik alkalommal egy telephely udvarára mászott be, ahonnan különböző értékeket lopott el, amivel közel egymillió forint kárt okozott.

A többrendbeli lopással gyanúsítható kecskeméti férfi kihallgatása során beismerő vallomást tett. Őt a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy két társa is volt a gyanúsítottnak, amikor a kecskeméti telephelyről lopott. A nyomozók őket – egy 21 és 25 éves férfit – is kihallgatták, és jelenleg szabadlábon védekezhetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Több millió forint kárt okoztak, elfogták őket a rendőrök

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket és a gépek vezetőfülkéiből érintőképernyős monitorokat lopott a gyanú szerint három külföldi férfi Békéscsabán. A nyomozás eddigi adatai szerint máshol is követhettek el hasonló bűncselekményt.

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.