Rendőrkézen a tolvaj és az orgazda

2020. 03. 31., k - 12:59
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A szegedi rendőrök elfogtak egy 32 éves férfit, aki eltulajdonított egy számítógépet a város egyik közintézményéből. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 29 éves férfit is, aki a gépet megvásárolta. Lopás, valamint orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint a 32 éves elkövető 2020. március 22-én éjszaka bement a közintézmény nyitott épületébe, ahol felfigyelt az egyik helyiségben lévő számítástechnikai eszközre. A férfi magával vitte a gépet, amit másnap el is adott a 29 éves ismerősének.

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeként megállapították a feltételezett elkövetők személyazonosságát. A számítógépet eltulajdonító férfit elfogták és a Szegedi Rendőrkapitányságra előállították. Ellene lopás bűntett, míg az eszközt megvásárló társával szemben orgazdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nyomozók a számítógépet lefoglalták és visszaadták azt az intézménynek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.