Rendőrkézen az embercsempész és az illegális migránsok

2020. 08. 14., p - 00:00
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A Zala megyei rendőrök kilenc személyt fogtak el.

A csesztregi és a lovászi körzeti megbízottak 2020. augusztus 13-án 22 óra 15 perckor Nemesnépen, egy Kossuth Lajos utcai buszmegállónál ellenőrzés alá vontak egy fekete színű Peugeot típusú gépjárművet, és annak ukrán vezetőjét. Az ellenőrzés során a rendőrök az autó utasterében nyolc férfit találtak, akik sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni

A járművezetőt és a nyolc utast az egyenruhások előállították, és velük szemben az elsődleges intézkedéseket megkezdték.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig egy másodpercen múlott

Ismét egy simontornyai vasúti átjáróban levő térfigyelő kamera rögzítette azt a jogsértést, mely kis híján tragédiával végződött.

 

26 telefont lopott másfél hét alatt – elfogták a rendőrök

Az V. kerületi rendőrök a feltételezett elkövető bőröndjében nagy mennyiségű pénzt, okmányokat, és mobiltelefonokat találtak; azokat a gyanú szerint korábban a marokkói származású férfi lopta el belvárosi szórakozóhelyek vendégeitől.