Rendőrkézen az internetes csaló

2019. 11. 07., cs - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 15 éves pécsi fiatal ellen.

Az eljárás adatai alapján a fiú 2018. október eleje és 2019. márciusa közötti időszakban egy internetes közösségi oldalon különböző autóalkatrészeket hirdetett meg, melyeket előre utalással kínált. A fiatal az áru értékének átvételét követően a terméket a vevők részére nem küldte meg, és a 49 rendbeli csalás közül csak egy esetben utalta vissza a sértettnek a vételárat. A pécsi lakos által kezelt bankszámlára a hónapok során 1 millió forint nagyságrendű összeg folyt be.

A nyomozók a férfit 11 rendbeli csalás bűntett és 38 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Élet a reptéren

Amikor utoljára, még tavaly ősszel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jártunk, szinte teljesen kihalt volt.

 

Csúcsban kerekeznek

A magyar tenger nyugati szegletében, Keszthelyen és Hévízen is felkészültek a rendőrök a nyári idegenforgalmi csúcsszezonra.

 

Ittas járművezetés, baleset, baleset

Mezőkövesd közelében vezetett ittasan egy férfi, aki az út melletti árokba hajtott, majd az ennek következtében kialakult forgalmi torlódás során egy másik figyelmetlen sofőr is balesetet okozott.