Rendőrkézen az internetes csaló

2019. 11. 07., cs - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 15 éves pécsi fiatal ellen.

Az eljárás adatai alapján a fiú 2018. október eleje és 2019. márciusa közötti időszakban egy internetes közösségi oldalon különböző autóalkatrészeket hirdetett meg, melyeket előre utalással kínált. A fiatal az áru értékének átvételét követően a terméket a vevők részére nem küldte meg, és a 49 rendbeli csalás közül csak egy esetben utalta vissza a sértettnek a vételárat. A pécsi lakos által kezelt bankszámlára a hónapok során 1 millió forint nagyságrendű összeg folyt be.

A nyomozók a férfit 11 rendbeli csalás bűntett és 38 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos közlekedési baleset Békéscsaba közelében

Halálos közlekedési baleset történt a 44-es számú főúton, Békéscsaba közelében, ahol egy személygépkocsi és egy tehergépkocsi összeütközött. A balesetben az autót vezető férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Tolvaj Karcagon

A rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták a Karcagon történt lopás gyanúsítottját.