Rendőrkézen az internetes csaló

2019. 11. 07., cs - 14:05
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A várpalotai rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát a 15 éves pécsi fiatal ellen.

Az eljárás adatai alapján a fiú 2018. október eleje és 2019. márciusa közötti időszakban egy internetes közösségi oldalon különböző autóalkatrészeket hirdetett meg, melyeket előre utalással kínált. A fiatal az áru értékének átvételét követően a terméket a vevők részére nem küldte meg, és a 49 rendbeli csalás közül csak egy esetben utalta vissza a sértettnek a vételárat. A pécsi lakos által kezelt bankszámlára a hónapok során 1 millió forint nagyságrendű összeg folyt be.

A nyomozók a férfit 11 rendbeli csalás bűntett és 38 rendbeli csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Az eljárás vizsgálati szakaszában a Várpalotai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Telhetetlen volt a csaló

Az egyenruhások fogták el azt a 36 éves nőt, aki közel másfél millió forint készpénzt csalt ki egy szekszárdi nőtől.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és a várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.

 

Rendőrkézen a tolvaj és az orgazda

A szegedi rendőrök elfogtak egy 32 éves férfit, aki eltulajdonított egy számítógépet a város egyik közintézményéből. A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy 29 éves férfit is, aki a gépet megvásárolta. Lopás, valamint orgazdaság miatt indult büntetőeljárás.