Rendőröktől kért segítséget a kábítószer-fogyasztó

2020. 01. 24., p - 09:55
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Több, mint egy kilogramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak meg és foglaltak le a rétsági rendőrök.

A Rétsági Rendőrkapitányság egy 37 éves nagyoroszi lakos ellen kábítószer birtoklása bűntett, míg egy 36 éves budapesti lakos ellen kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

A járőröktől 2019. október 11-én a délutáni órákban Rétság belterületén kért segítséget a 36 éves férfi, aki elmondta, hogy rosszul érzi magát. A rendőrök a gyanúsítotthoz mentőt hívtak, akivel szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja, amit a szakértői vélemény igazolt.

A nyomozás során beszerzett egyéb adatok alapján a rendőrök 2020. január 22-én kutatást végeztek a 37 éves gyanúsított nagyoroszi családi házában, ahol bruttó 1124 gramm kábítószergyanús, növényi törmeléket és port, továbbá élő növényt és ennek gondozásához szükséges eszközöket találtak meg és foglaltak le. A növényi törmeléken elvégzett gyorsteszt kábítószerre pozitív jelzést adott.

A rétsági rendőrök mindkét férfit elfogták, a rendőrkapitányság épületébe előállították és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A nyomozók a nagyoroszi férfit őrizetbe vették és a napokban előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hét határsértőt fogtak el a rendőrök Battonya közelében

A hét külföldi közül ketten szomáliai, öten pedig iraki állampolgárnak mondták magukat. Személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök előállítják őket.