Rendszámot cserélt

2019. 12. 23., h - 09:05
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A 29 éves sofőr más járműhöz tartozó hatósági jelzéseket helyezett fel a gépkocsijára. Az ellenőrzés során vele és utasával szemben is felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja.

A rendőrök 2019. december 22-én délután Tatán, a Keszthelyi úton ellenőriztek egy Opel típusú személygépkocsit, annak 29 éves vezetőjét és 27 éves utasát. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezik, a személygépkocsira nincs kötve biztosítás, valamint a forgalomból kivonták. Az is kiderült, hogy a felhelyezett hatósági jelzések egy Suzuki személygépkocsihoz tartoznak. A sofőr elismerte, hogy a rendszámokat ő szerelte át. Az igazoltatás során mindkét tatai lakossal szemben felmerült a kábítószer-fogyasztás gyanúja. A 29 éves. Sz. Róbert ruházatából fecskendő, sodort cigaretta, valamint szárított növényi származék került elő, amit a rendőrök a hatósági jelzésekkel együtt lefoglaltak.

A két főt a Tatai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a velük szemben alkalmazott kábítószerteszt pozitív eredményt mutatott. Sz. Róbert ellen szabálysértési feljelentés készült, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett és kábítószer birtoklása vétség, a 27 éves P. Gyulával szemben kábítószer birtoklása vétség miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók mindkét férfit gyanúsítottként kihallgatták.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam