Repeszromboló lőszerrel tartott a MÉH telepre

2020. 03. 18., sze - 12:11
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A 39 éves tatabányai férfi egy 125 milliméteres világháborús lőszert talált, amit egy hulladékudvaron akart leadni.

A Tatabányai Rendőrkapitányság nyomozója Kiss Tibor rendőr törzsőrmester 2020. március 17-én 13 óra körül Tatabányán, a Népház úton közlekedett szolgálati gépjárművel. Egy férfira lett figyelmes, aki egy kézikocsin vas hulladékokat és jól láthatóan egy nagy méretű robbanó testet is vitt. A rendőr megállította a férfit és értesítette a kollégáit, majd a Tevékenység-irányítási Központon keresztül jelentették a történteket a Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálatának.

A járőrök a 39 éves B. Róbertet a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A tűzszerészek megállapították, hogy a robbanó test egy 125 milliméteres tüzérségi löveg, ami tartalmaz robbanószert, így azt elszállították. A tatabányai lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, ellene robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt indult büntetőeljárás. A férfi elmondta, hogy nem volt katona, nem ismerte fel a tárgyat.

1

2


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Járőrmotorok szemléje Győrben

Parancsnoki szemlén győződött meg a megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes arról, hogy kifogástalan műszaki állapotú és hatékony rendőri intézkedésekre alkalmas járművekkel ellenőriznek a Győr-Moson-Sopron megyei motoros járőrök.