Római parti betörő

2019. 05. 19., v - 09:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az óbudai nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki hat alkalommal tört be Budapest III. kerületében lévő büfékbe és egy szórakozóhelyre.

A 25 éves budapesti K. Rajmund 2017. augusztus 23. és 2018. október 7. között Óbudán, a Római parton és környékén hat alkalommal tört be; négy esetben büfékbe, két alkalommal ugyanarra a szórakozóhelyre.

A férfi először 2017. augusztus 23-án éjszaka tört be Budapest III. kerületében egy Nánási úti gyorsétkezdébe, ahonnan mindössze háromezer forinttal távozott, de 100 ezer forint kárt okozott.

A további betöréseket K. Rajmund 2018. április 16-a és október 7-e között követte el, szintén az éjszakai órákban. Ebben a közel hat hónapban, az akkor még ismeretlen elkövető három büfébe és kétszer ugyanarra a szórakozóhelyre tört be a Római parton és a Kossuth Lajos üdülőparton. A bűncselekmények során a férfi több mint 500 ezer forintot, egy mobiltelefont és egy táblagépet lopott el, valamint rongálással 111 ezer forint kárt okozott.

A rendőrök a nyomozás során azonosították a bűncselekményekkel megalapozottan gyanúsítható 25 éves budapesti K. Rajmundot, akit a XIII. kerületi lakásában 2018. november 15-én elfogtak.  

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az iratot a napokban átadták az illetékes ügyészség részére.​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendhagyó rendőri ellenőrzés Szekszárdon

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedési szakemberei Pünkösdkor kerékpáros bukósisakkal és egyéb láthatósági eszközökkel ajándékozták meg a kétkerekűek vezetőit a megyeszékhelyen.