Segítségnyújtás nélkül távoztak, büntetőeljárást indítottak a rendőrök

2020. 02. 29., szo - 09:24
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök a sofőrt 24 óra alatt, két utasát 48 órán belül elfogták.

A nyomozás adatai szerint egy férfi közlekedett 2020. február 25-én 17 óra 25 perc körül Vecsésen, a Fő úton, Üllő felől Budapest irányába, amikor egy kereszteződéshez érve későn észlelte az előtte lassabban haladó, balra bekanyarodni szándékozó Opel típusú személygépkocsit, és hátulról nekiment.

Az ütközés következtében a férfi gépkocsijával a jobb oldali árokba sodródott, az Opel pedig megpördült és a bal oldali útárokba borulva állt meg. A balesetet okozó gépkocsi sofőrje és a jármű további két utasa, az összetört autót hátrahagyva, a helyszínről segítségnyújtás nélkül távozott.

A rendőrök a gyors adatgyűjtés eredményeként 24 órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 2020. február 26-án, két utasát pedig február 27-én elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki.

Velük szemben a további eljárást a Monori Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.