Sem elfutni, sem elbújni nem tudtak a betörők

2019. 08. 29., cs - 16:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A józsefvárosi járőrök 10 percen belül elfogták azt a párost, akik egy Corvin téri étterembe törtek be.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. augusztus 28-án éjjel egy férfi tett bejelentést, hogy Budapest VIII. kerületében követ két fiatal férfit, akik a Mária utcai tárasházuk kapuját betörték. A bejelentő azt is elmondta a rendőröknek, hogy a fiataloknál látott egy dobozt is, amit a lépcsőházban próbáltak kinyitni.

Az ügyeletes a józsefvárosi járőröket irányította a helyszínre, közben a bejelentővel folyamatosan vonalban maradt és tájékoztatta a rendőröket a menekülők útvonaláról. A járőrök a párost a Trefort utca és a Szentkirályi utca kereszteződésénél érték utol; míg az egyik rendőr kiszállt az autóból és elfogta az egyik fiút, társa a másik betörőt követte, akit a Szentkirályi utcában, a parkoló autók között megbújva talált meg. Amikor a rendőrök azonosították a két fiatalt, akkor derült ki, hogy mindketten alig múltak el 14 évesek.

A két fiatal elfogását követően a rendőrök átkutatták a környező utcákat és találtak egy pénzkazettát is, melyet a páros futás közben dobott el. Az adatgyűjtések során a rendőrök megállapították, hogy a pénzkazettát egy Corvin téri étteremből lopták el, ahová az éjjel törtek be.

A nyomozás során kiderült, hogy a két fiú a gyanú szerint augusztus 28-án egy XV. kerületi étterembe is betört, ahonnan pénzt loptak el.   

A BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányságán a két 14 éves fiút lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Segített

Szabadnapos rendőrt értesített egy sértett, akinek nyitva hagyott autójából ellopták pénztárcáját, benne személyes irataival és készpénzével Mezőkövesden.