Sértettből gyanúsított

2021. 11. 27., szo - 08:00
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A gyanú szerint félrevezette a hatóságot a lakiteleki „károsult”.

A Tiszakécskei Rendőrőrsön feljelentést tett 2021 áprilisában egy 72 éves lakiteleki lakos. A férfi azt állította, hogy egy ismeretlen személy korábban személyes adatait felhasználva személyi kölcsönt vett fel a nevében az egyik cégtől. Mivel nem törlesztette senki a a felvett összeget, felszólították őt, hogy a kölcsönt kamataival együtt fizesse meg. Az ügyben a tiszakécskei rendőrök nyomozást indítottak.

Az eljárás során azonban hamar kiderült, hogy a „sértett” története sántított. A kirendelt igazságügyi írásszakértő megállapította, hogy a kölcsönszerződésen szereplő aláírás a 72 éves férfitől származik. Ezen felül a folyószámla-kivonatán is jóváírásra került a 300 ezer forint kölcsönösszeg.

A tiszakécskei rendőrök bűncselekmény hiányában a csalás miatt indított nyomozást megszüntették, de a 72 éves „sértettel” szemben hatóság félrevezetés miatt indult büntetőeljárás.

 

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a vizsgálatot a napokban befejezték, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Alig szabadult

A dunaföldvári rendőrök elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki azt a 46 éves gyöngyösi férfit, aki a város több üzletéből vitt, amit ért.

 

Etil-heptedron és ADB-BUTINACA

A nagykátai nyomozók rajta ütöttek egy tápiósági páron, akik a gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedtek.

 

A bűn nem kifizetődő

A szentesi rendőrök elfogtak egy internetes csalásokra szakosodott csoport négy tagját, akik a világhálón eladásra szánt tűzifát hirdettek, amelyek leszállítását a vételár kifizetése után a vásárlók részére nem teljesítették.

 

Alkalom szüli a tolvajt

Több százezer forintot lopott el a pultból, a VI. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit.

 

Emlékeztették

Nem rémlett a kerékpárlopás annak a 25 éves férfinek, akit a rendőrök ébresztettek alkoholmámoros álmaiból. A biciklit visszaadták tulajdonosának.