Szabálysértésnek indult, bűncselekmény lett belőle

2021. 01. 06., sze - 10:54
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy balatonlellei férfi nem akart lejárt műszaki érvényességű tehergépkocsival közlekedni, ezért eltávolította a hatósági jelzéseit, és arra egy másik jármű rendszámait szerelte fel.

A körzeti megbízottak 2021. január 5-én 14 óra 30 perckor Fonyód belterületén ellenőrizték egy teherautó vezetőjét és megállapították, hogy az autóra nem az ahhoz tartozó hatósági jelzések voltak felszerelve. A rendőrök az 53 éves sofőrt elfogták és előállították a Fonyódi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi vallomásában elmondta, hogy azért tett más rendszámokat az ismerősétől kölcsönkapott autóra, mert az nem rendelkezett érvényes műszaki vizsgával, ezért úgy gondolta, hogy a saját - üzemképtelen, ám műszakival rendelkező - járművének hatósági jelzéseivel vesz részt a közlekedésben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Buszbaleset az M1-es autópályán

A bal pályatesten a belső és külső sávot a helyszíni szemle idejére lezárták, a leálló sávban rendőri irányítás mellett halad a forgalom.