Szagot fogott a rendőrkutya

2018. 01. 23., k - 15:21
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi járőrök rövid időn belül elfogtak egy férfit, aki betört az egyik helyi óvodába.

A szolgálatban lévő járőrpáros 2018. január 21-én éjjel a balatonfüredi óvoda mellett elhaladva észrevette, hogy az intézménynél lámpázik valaki. A helyszínen egy biztonsági cég vonulós járőre fogadta őket, aki elmondta, hogy jelzés érkezett hozzájuk, miszerint az óvodába betörés történt. Az intézkedő rendőrök az adat és információgyűjtés során megállapították, hogy a riasztás valós, majd a helyszínre szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték.

A négylábú segítő, miután szagot fogott, egy közeli társasházba vezette a rendőröket, egészen a 30 éves balatonfüredi T. Gábor lakásáig. A férfit előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A helyi lakos átmászott az óvoda kerítésén, majd az ingatlan ablaküvegét egy kővel betörte. Ezután az ablakon benyúlva a kilinccsel kinyitotta azt, majd azon bemászva a csoportszobában tárolt, mintegy húszezer forintot eltulajdonította. 

T. Gábor cselekménye kapcsán a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A cél a szabályok betartatása

Csongrád megyében az elmúlt egy hétben húsz alkalommal intézkedtek a rendőrök szabálytalanul előző, nehéz tehergépkocsi vezetőkkel szemben. A cél a szabálytalankodók kiszűrése, a járművezetők széles körű tájékoztatása, ezáltal a balesetveszélyes szituációk megelőzése.

 

Fodrászüzletből lopott

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőt.