Szagot fogott a rendőrkutya

2018. 01. 23., k - 15:21
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A balatonfüredi járőrök rövid időn belül elfogtak egy férfit, aki betört az egyik helyi óvodába.

A szolgálatban lévő járőrpáros 2018. január 21-én éjjel a balatonfüredi óvoda mellett elhaladva észrevette, hogy az intézménynél lámpázik valaki. A helyszínen egy biztonsági cég vonulós járőre fogadta őket, aki elmondta, hogy jelzés érkezett hozzájuk, miszerint az óvodába betörés történt. Az intézkedő rendőrök az adat és információgyűjtés során megállapították, hogy a riasztás valós, majd a helyszínre szolgálati nyomkövető kutya segítségét kérték.

A négylábú segítő, miután szagot fogott, egy közeli társasházba vezette a rendőröket, egészen a 30 éves balatonfüredi T. Gábor lakásáig. A férfit előállították a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra és gyanúsítottként hallgatták ki. A helyi lakos átmászott az óvoda kerítésén, majd az ingatlan ablaküvegét egy kővel betörte. Ezután az ablakon benyúlva a kilinccsel kinyitotta azt, majd azon bemászva a csoportszobában tárolt, mintegy húszezer forintot eltulajdonította. 

T. Gábor cselekménye kapcsán a Balatonfüredi Rendőrkapitányság szabálysértési értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Négy afgán határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Lovasok Nógrád megyében

Napjainkra a ló első számú közlekedési erőforrásból hobbiállat és sporttárs, a természet szemet gyönyörködtető eleme lett. Szeretjük, becsüljük, kikapcsolódunk vele, ha hátára kapunk. A kedvtelés és a hagyományőrzés mellett létezik azonban olyan helyzet is, amelyben a patások a mai napig komoly feladatok ellátását szolgálják.