Szemétszállítás luxuskivitelben – szolgáltatás helyett prémiumkategóriás autóval lopta a dohányt a hulladékszállító

2020. 10. 21., sze - 09:15
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az erzsébetvárosi rendőrök elfogták azt a két nőt, akik a gyanú szerint szemétszállítás helyett rendszeresen fosztogatták egy VII. kerületi dohánybolt árukészletét.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságán egy férfi tett feljelentést 2020. október 15-én, mert egy általa üzemeltetett erzsébetvárosi dohánybolt árukészletéből rendszeresen tűnt el dohányáru.

A nyomozók az adatgyűjtések és kamerafelvételek alapján megállapították, hogy a dohányboltban azokban az időpontokban mutatkozott készlethiány, amikor a céggel szerződött szemétszállító munkatársai mentek elszállítani a hulladékot.

A nyomozók kiderítették, hogy 2020. szeptember 3-a és október 17-e között a szemétszállító cég tulajdonosa, a 44 éves U. Mihályné és társa, a 25 éves V. Ilona kilenc alkalommal voltak a dohányboltnál, hogy onnan elszállítsák a papír és műanyag hulladékot. A nyomozás adatai szerint az egyik nő elterelte az eladó figyelmét, amíg társa a bement a raktárba és a bontatlan cigaretta kartonokat a hulladék közé rejtette. A két nő a gyanú szerint ezzel a módszerrel összesen 3 millió forint értékben lopott el dohánytermékeket.

A bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható párost a VII. kerületi rendőrök szeptember 17-én fogták el a dohányboltnál; a két nő épp bepakolta a szemetet egy Porschéba, amikor rajtuk ütöttek a rendőrök. Az autóban a szemét között 7 karton cigarettát találtak.

A nyomozók lefoglalták a dohányárut, valamint vagyonvisszaszerzés érdekében lefoglalták U. Mihályné Porschéját.

A BRFK VII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói V. Ilonát és U. Mihálynét előállításukat követően lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szerb embercsempész és 15 illegális migráns

A Készenléti Rendőrség járőre és a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnügyi járőre, 2021. szeptember 22-én 1 órakor intézkedés alá vont egy szerb honosságú mikróbuszt, mely Mórahalom külterületén közlekedett.

 

Elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 31 éves montenegrói sofőr ellen, aki nyolc embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempész rendőrkézen

A Készenléti Rendőrség járőrei elfogtak egy román állampolgárt aki, 9 határsértőt próbált jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Sértettek jelentkezését várja a Kisteleki Rendőrkapitányság

A rendőrség kéri, hogy jelentkezzenek azok a sértettek, akik 2021. július 14-én valamivel 23 óra után az 5-ös számú főúton, Kiskunfélegyháza és Kistelek között közlekedtek és egy kamion vészfékezésre, valamint az úttestről történő lehaladásra késztetett.