Szerszámokat akartak venni, de végül készpénzt loptak

2020. 07. 02., cs - 14:31
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúböszörményi körzeti megbízottak egy órán belül elfogták a gyanúsítottakat.

A rendőrségre 2020. július 1-jén délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy egy hajdúböszörményi férfitól elloptak közel 300 ezer forintot. A beszerzett adatok és a helyszíni szemle megállapításai arra utaltak, hogy két helyi férfi követhette el a bűncselekményt, akiket a sértett engedett be a házába. A feltételezett elkövetők eladó szerszámok megvásárlására jelentkeztek, azonban ahogy bejutottak az ingatlanba, az egyik férfi elterelte áldozatuk figyelmét, míg a másik készpénz keresésébe kezdett. A sértett csak a távozásukat követően vette észre, hogy meglopták, ezért értesítette a rendőrséget.

A helyi egyenruhásoknak a kapott személyleírások alapján hamar a látókörükbe került egy 47 és egy 55 éves helyi lakos. A két férfit egy órán belül elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket a nyomozók.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.