Szoros együttműködésben

2021. 09. 15., sze - 09:55
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A ceglédi rendészek és bűnügyesek közös munkájának köszönhetően, egy nap alatt meglett a lopással gyanúsítható férfi.

Egy ceglédi telephelyről betörés miatt érkezett jelzés után indultak meg a rendőrök 2021. szeptember 9-én. A munkához elsőként a behatolás helyén megrongált infrasorompó, és egy raktárhelyiségről lefeszített lakatpánt adott támpontot, később a körülbelül egymillió forint értékű kábelek hűlt helyénél rögzítették a hátra hagyott nyomokat.

A birtokukban lévő adatok alapján az egyenruhás állomány pár óra alatt azonosította a cselekménnyel összefüggésbe hozható férfit, ezzel párhuzamosan a civil ruhás nyomozók kiderítették, az ellopott kábelek egy részét a férfi értékesítette, lefoglalására soron kívül intézkedtek.

R.Mihályért lakhelyére másnap már célirányosan indultak a zsaruk, előállították és kihallgatták. A 39 éves férfi vallomásában elmondta, hogy mivel alkalmi munkájából nem tudta magát fenntartani, a kábelek eladásából akart több pénzhez jutni. Készségesen megmutatta a rendőröknek, hová rejtette az el nem adott kábeleket -azt is lefoglalták-, így a bűncselekménnyel okozott kár teljes egyészében megtérült.

A férfit őrizetve vették és kezdeményezték a letartóztatását, melyet a bíróság szeptember 14-én elrendelt. Vele szemben a további eljárást lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a Ceglédi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya.

123

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kutyákat keresünk!

Szolgálati kutyáink utánpótlása érdekében kutyakiválasztást tartunk 2022. január 31-én.

 

Látta a balesetet?

Azok jelentkezését várjuk, akik látták a Fülöp és Penészlek között történt balesetet, és körülményeiről érdemleges információval rendelkeznek.

 

Kattant a bilincs

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves fiút és 23 éves társát, akik a gyanú szerint egy férfit raboltak ki Nagykátán.