Szüret után, de még költöztetés közben

2020. 04. 30., cs - 06:00
ORFK Kommunikációs Szolgálat

A gyanúsított – miután társát Németországban elfogták a szállítmány egy részével – sietve el akarta költöztetni a marihuánaültetvényt, de a rendőrök túl korán érkeztek.

Frissen learatott vadkenderültetvényt találtak 2020. április 28-án hajnalban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószerbűnözés Elleni Osztályának rendőrei egy Nógrád megyei község egyik családi házában. Az illegális kertészetet üzemeltető 32 éves férfit a KR Bevetést Támogató Osztály munkatársainak közreműködésével a helyszínen elfogták.

Az összehangolt műveletre azt követően került sor, hogy a német társszervtől 2020 márciusának végén jelzés érkezett: egy magyar férfit 3,7 kg marihuána szállítása közben az osztrák határ közelében elfogtak, és a drog eredetét illetően a nyomok Magyarországra vezetnek. A KR NNI nyomozói a kapott információk alapján haladéktalanul megkezdték az adatgyűjtést és megállapították, hogy mely Nógrád megyei településen, konkrétan melyik ingatlanban folyt a kábítószer termesztése.

A rendőri akció alkalmával a rendőrök kutatást tartottak a házban, ahol egy professzionálisan kialakított, már leszüretelt marihuánaültetvényt, valamint a még megmaradt 21 tő – az előzetes szakértői vélemény szerint – cannabisnövényt találták meg. A helyszínen talált tárgyakból és eszközökből azt is megállapították a rendőrök, hogy az elfogott 32 éves férfi megkezdte az ültetvény felszámolását, illetve költöztetését is, azonban ezt a rajtaütéssel sikerült megakadályozni.

A KR NNI Kábítószerbűnözés Elleni Osztály nyomozói a férfit előállítását követően kábítószer birtoklása bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, melynek során érdemi vallomást tett. A gyanúsított szabadlábon védekezik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Újabb határsértők Kelebiánál

​​​​​​​Ezúttal is vonatra felkapaszkodva próbáltak meg bejutni az országba. A rendőrök feltartóztatták őket.