Talált késsel ment sört rabolni, őrizetbe vették

2018. 07. 31., k - 10:57
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Hernádnémetiben lévő dohányboltban támadt rá az alkalmazottra egy 26 éves helyi férfi késsel a kezében, sört követelve.

A Miskolci Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy hernádnémeti férfival szemben.

A gyanúsított 2018. július 30-án 13 óra 15 perckor egy hirtelen ötlettől vezérelve, egy korábban talált késsel bement a Hernádnémetiben lévő dohányboltba. A férfi egy üdítőt kért, majd miután az eladó elfordult, hogy kiszolgálja, elővette a nála lévő kést és rátámadt a nőre, tőle sört követelve. A kétségbeesett hölgy kérte a támadót, hogy ne bántsa, majd dulakodni kezdtek és az eladónak sikerült a férfit az üzletből kitessékelnie. Az alkalmazottnak az eset kapcsán a kezén hámhorzsolásos sérülése keletkezett. A rabló elmenekült a dohányboltból, majd pár perc elteltével - hallva az érkező rendőrautók szirénáját - visszament az üzlethez és önként feladta magát.

Előállítását és gyanúsítotti kihallgatását követően a Miskolci Rendőrkapitányság őrizetbe vette a támadót és a nyomozók előterjesztéssel élnek letartóztatásának indítványozására is az ügyészségen.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a csaló

Több, mint félmillió forint kárt okozott az a 40 éves pécsi férfi, akit a nagyatádi rendőrök őrizetbe vettek.

 

Díjkitűzés visszavonása

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 06010/3878/2017. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzését.

 

Megverte, megfenyegette iskolatársát

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amiben egy fiatalkorú fiú - vélt sérelme miatt - iskolatársát a helyi kiserdőbe csalta, ahol megverte és meg is fenyegette.  

 

Rablás Kalocsán

A rendőrök őrizetbe vették a 27 éves helyi gyanúsítottat, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Ittasan vezetett

A Jászberényi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.