Talált rendszámokat tett fel a forgalomból kivont traktorjára

2021. 09. 23., cs - 10:32
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

A hajdúböszörményi rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy helyi lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy lassú járművel közlekedett Hajdúböszörmény, Dózsa György körúton 2021. július 28-án 9 óra körül, amikor megállították az egyenruhások.

Az ellenőrzés során az rendőröknek egyből szemet szúrt, hogy a traktorra két, egymástól különböző hatósági jelzés van felszerelve. Mint kiderült, az első egy külföldi járműhöz, míg a hátsó rendszám egy motorhoz tartozik. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították azt is, hogy a mezőgazdasági vontatót 2019 szeptemberében végleg kivonták a forgalomból.

A 42 éves férfit a rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. Beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy a két rendszámot évekkel korábban találta és azért tette fel a járműre, mert „így a traktor jobban nézett ki a szemnek”.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte az illetékes ügyészségnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta, majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.