Tálcával vitte volna az ékszert

2021. 10. 26., k - 11:18
Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben.

A gyanú szerint az 53 éves elkövető 2021. október 22-én kora délután tért be egy hódmezővásárhelyi ékszerüzletbe. A férfi vásárlási szándékot színlelve több tálca arany ékszert pakoltatott a pultra, majd az eladó figyelmét elterelve, a tálcákat megragadta és sietősen távozott az üzletből, egyenesen a közelben parkoló autója irányába. A bolt alkalmazottja azonnal a férfi után szaladt, akit utolért és az ékszer-installációkat kiütötte a kezéből. A gyanúsított ezért a helyszínről üres kézzel menekült el autójával. A tolvaj nem sokkal később feladta magát a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, ahol a cselekmény elkövetését elismerte, továbbá a nyomozóknak elmondta, hogy néhány órával korábban egy helyi étterem sérelmére, ahol futárként dolgozott, sikkasztást követett el, ugyanis a bevétellel sajátjaként rendelkezve korábbi tartozásait egyenlítette ki.

Az elkövetőt őrizetbe vették, ellene lopás bűntett és sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kifosztás Alsózsolcán

A rendőrök egy órán belül elfogták azt a férfit, aki megütött egy fiatalembert, majd elvette a földre került sértett telefonját Alsózsolcán.

 

Eltiltották mégis vezetett

Eltiltás hatálya alatt vezetett az a 38 éves sofőr, aki a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen gázolt el egy férfit Tatán.