Tárulj, szezám! - 7 milliós zsákmány

2021. 09. 21., k - 06:30
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök elfogták azt a két férfit, akik lopott kulccsal törtek be egy fővárosi optikába.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen, akik a gyanú szerint 2021. szeptember 12. és 13. között egy optikai üzletbe törtek be Budapest IX. kerületében.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik betörő korábban ellopta az üzlethez tartozó kulcsot és a bejáratot védő rács távirányítóját, így társával rongálás nélkül tudtak behatolni a kereskedésbe, ahonnan egy laptopot, egy táblagépet, két dioptriamérő készüléket, egy kávéfőzőt, aprópénzt és több mint 200 szemüvegkeretet tulajdonítottak el legalább 7 millió forint értékben.

A rendőrök a bűncselekmény elkövetőiként a 30 éves, budapesti B. Tamást, valamint a szintén 30 éves, budapesti W. Árpádot azonosították, akiket 2021. szeptember 15-én elfogtak. W. Árpád lakóhelyén a rendőrök megtalálták és lefoglalták a bűncselekményből származó kávéfőzőt, két szemüveget, valamint az elkövetéskor viselt ruházatot.

A párost a BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, ahol a nyomozók jelentős értékre elkövetett lopás bűntett gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellet előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság 2021. szeptember 18-án elrendelt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.