Taxival ment a pénzért

2018. 04. 05., cs - 06:10
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti rendőrök vádemelési javaslattal zárták, annak a férfinak az ügyét, aki közel félmillió forintot és arany ékszereket csalt ki két idős asszonytól is.

A nyomozás adatai szerint a 48 éves budapesti L. Attila 2017. szeptember 9-én felhívott egy óbudai idős asszonyt és az unokájának kiadva magát közölte, hogy balesetet okozott, ezért pénzre van szüksége. A férfi ezután találkozót beszélt meg a sértettel, ahol átvette a kicsalt pénzt és az ékszereket.

Több mint egy hónappal később, 2017. október 12-én este egy kőbányai idős asszonyt is felhívott, ahol szintén az unokájának adta ki magát és közlekedési balesetre hivatkozva pénzt kért. L. Attila a pénzért egy taxival érkezett Budapest X. kerületébe, a Pára utcába. A férfit a nyomozók a pénz átadásakor tetten érték és elfogták.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. kerületi Rendőrkapitányságának munkatársai a csalás miatt indított nyomozást a napokban befejezték és a keletkezett iratot vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kettős emberölés Kislángon

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói a bejelentéstől számított egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.