Téglát küldtek lószerszám helyett

2018. 04. 18., sze - 16:41
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Csalás miatt nyomoznak a veszprémi rendőrök három bajai lakos ellen.

Egy bakonyi község lakója egy közösségi oldalon adott fel hirdetést 2018. április 1-jén, melyben pónilovakhoz való használt lószerszám vásárlásához keresett eladót. A hirdetésére egy férfi jelentkezett, aki több mint ötvenezer forintért kínált ilyen terméket, és ehhez fotókat is mellékelt. A sértett az ajánlatot elfogadta, és a részére kézbesített utánvétes küldeményt április 10-én kifizette és átvette. A csomagot felbontva viszont azt tapasztalta, hogy az nem az egyeztetett lószerszámot, hanem csak értéktelen nyaklót, kantárt és zablát valamint két darab téglát tartalmaz.

A sértett bejelentése alapján a Veszprémi Rendőrkapitányságon csalás vétség gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Az adatgyűjtés során a nyomozók azonosították a küldemény feladóit, majd 2018. április 16-án Bácsbokod községben a helyi határrendészeti kirendeltség munkatársai elfogták a 61 éves M. Jánost, a 26 éves L. Szilvesztert, valamint annak élettársát a 25 éves B-né B. Andreát. A három személyt előállították, és őket a veszprémi nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki. A Baján lakó gyanúsítottak a büntetőeljárásban szabadlábon védekezhetnek.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Azonosították a rendőrök

Először nem tulajdonított jelentőséget a szerinte mindennapos szituációnak, később szánta-bánta a közúti veszélyeztetést.

 

Marokkói migráns Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Szegednél. A járőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.