Terjesztették a „Zenét”- frissítve

2014. 10. 02., cs - 09:02
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság a bűnszervezet tagjait.

Mint arról korábban hírt adtunk, bűnszervezetet számoltak fel a nyomozók egy józsefvárosi társasházban, a „Zene” nevű új pszichoaktív anyaggal visszaélés visszaszorítása érdekében indított akciósorozat eredményeként.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály nyomozói és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének munkatársai 2014. szeptember 29-én egyszerre több helyszínen - egy Budapest VIII., Magdolna utcai társasházban, Hernádon, valamint Budapest XXI. kerületében - fogták el a gyanúsítottakat, akiket előállítottak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályára.

Az elfogások hírére Ó. Viktor a bűnszervezet egy tagja 2014. szeptember 30-án megjelent a BRFK Felderítő Főosztályán és önként feladta magát. A nyomozók a 41 éves budapesti férfit őrizetbe vették, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

A megtartott házkutatások során a rendőrök fecskendőket, kábítószer gyanús anyaggal szennyezett tárgyakat, a szer adagolásához szükséges eszközöket, mobiltelefonokat, jegyzettömböket, nagy mennyiségű készpénzt és feltehetően ,,Zene” nevű - új pszichoaktív anyagot tartalmazó pakettet foglaltak le.

Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy a józsefvárosi ingatlanban a bűnszervezet a különböző részfeladatokat megosztva szolgálta ki új pszichoaktív anyaggal az oda naponta nagy számban érkező vevőket. A hierarchikusan felépülő rendszerben a terjesztők mellett figyelők és futárok is segítették az anyag árusítását, a szervezet zavartalan működését.

Az ügyben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztálya folytatja le és egyben kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának indítványozását. Az illetékes bíróság 2014. október 1-jén elrendelte az új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsított személyek előzetes letartóztatását.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

A tetőn keresztül jutott be

A kisbéri nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy helyi sörözőből szeszes italokat lopott.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.