Termesztette, fogyasztotta és árulta

2020. 09. 24., cs - 10:52
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt őrizetbe vett a rendőrség egy férfit Békéscsabán. Az élettársát és két tőle vásárlót is előállítottak a rendőrök, ellenük kábítószer birtoklása bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás.

Békéscsabán, egy tanya közelében lévő erdőben termesztett a gyanú szerint kábítószert tartalmazó kendert egy férfi. A Békéscsabai Rendőrkapitányság nyomozói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztály rendőrei 2020. szeptember 23-án, 17 óra körül fogták el őt és 19 éves élettársát. A rendőri intézkedés közben két mezőgyáni férfi is érkezett a tanyához, kábítószert akartak vásárolni. A nyomozók a tanya melletti erdőben 13 tő kendernövényt találtak, amelyeknek hatóanyag-tartalmát igazságügyi szakértővel vizsgáltatják meg. Az épület átkutatásakor pedig növényi őrleményt és az anyag csomagolásához, adagolásához, fogyasztásához szükséges eszközöket foglaltak le. A három férfinél és a nőnél is kábítószer-fogyasztást jelzett a gyorsteszt. A 22 éves békéscsabai férfit a rendőrkapitányság kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Ő a kihallgatásán elismerte, hogy többször adott el másoknak a növényi törmelékből és rendszeresen fogyasztott is belőle. A rendőrök a két mezőgyáni vásárlót és az őrizetbe vett fiatalember élettársát is gyanúsítottként hallgatták ki. Ellenük kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.