Tetten ért autófeltörő

2021. 05. 17., h - 06:40
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK Felderítő Főosztály rendőrei elfogták, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a férfit, aki egy mélygarázsban tört fel egy autót.

Blokkoló távirányítót használt az a férfi, aki 2021. május 13-án 12 óra körül egy VIII. kerületi bevásárlóközpont mélygarázsában parkoló autó lezárását akadályozta meg. Az autó tulajdonosa az indítókulcs távirányítójával zárta le a kocsit, azonban a gyanúsított a rádiójeleket blokkolta, ezért a központi zár nem kapcsolt be.

Miután az autó őrizetlenül maradt, az 52 éves O. Emil az autó bal első ajtaját kinyitotta, és értékek után kezdett kutatni. A férfit cselekményén a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály munkatársai tetten érték, és a VIII. Kerületi Rendőrkapitányságra előállították, ezért ellopni semmit nem tudott a kocsiban lévő több mint egymillió forint értékű tárgyakból.

A józsefvárosi rendőrök O. Emilt 2021. május 14-én gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására; a bíróság pedig bűnügyi felügyeletét rendelte el.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Végállomás

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen 30 éves horvát férfi ellen, aki 25 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Embercsempészeket fogtak Ruzsán

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály járőrei elfogtak két román állampolgárt, akik kilenc határsértőt próbáltak jogellenesen Magyarország területére szállítani.

 

Újabb luxusautót fogtak Csanádpalotán

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök újabb – a német hatóságok által körözött – 20 milliós luxusautót foglaltak le a Csanádpalota autópálya határátkelőhelyen.

 

Hatékonyabb bűnüldözés

A miskolci polgármester adta át a helyi rendőrkapitányságnak azt a gépjárművet, ami mostantól nagyban elősegíti a munkájukat.

 

A gyanúsított már várta a rendőröket

A betörés után rá-rá nézett egy szerencsi férfi arra a házra, ahová korábban betört, hogy mikor érkeznek meg a bűnügyi helyszínelők. A férfi nem várt hiába, a rendőrök megérkeztek és elfogták a tolvajt.