Tetten érték a betörőt

2021. 08. 24., k - 09:52
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kecskeméti Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vettek egy helyi férfit, aki betört egy házhoz, majd összeszedte a garázs tartalmát, de elfogták a rendőrök mielőtt távozhatott volna a lopott holmikkal.

Büntetőeljárást folytatnak egy 20 éves helybélivel szemben, aki befeszítette az egyik orgoványi ház garázsajtaját, majd el akarta vinni az ott talált láncfűrészt, flexet, hosszabbítót, elosztót és lemezkályhát 2021. augusztus 21-én éjszaka. A férfi szerencsétlenségére a körzeti megbízottak épp a környéken járőröztek, és felfigyeltek a rámoló tolvajra. A rendőrök intézkedés alá vonták, majd előállították lopás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt.

A nyomozás során kiderült, hogy a helybéli több vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítható. Idén augusztusban másik két helyre is betört, volt ahonnan tévét lopott, egy másik alkalommal pedig kerékpárt, kézi szerszámokat, hangfalat és vízszivattyút vitt el.

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki a férfit a lopások miatt, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A lopott holmik egy részét megtalálták, és vissza is adták a tulajdonosoknak. A nyomozók vizsgálják azt is, hogy a tolvaj elkövetett-e más bűncselekményeket is.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Megállítva

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen a 25 éves román sofőr ellen, aki 12 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Lezárt akta: Jockey kalandjai

A dunakeszi rendőrök befejezték a staffordshire terrier tolvaja elleni nyomozást, a gyanúsítottal szemben vádemelést javasoltak.