Tetten érték és elfogták a rendőrök a sorozatbetörőket

2020. 02. 21., p - 06:05
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Salgótarjáni, szécsényi, nógrádsipeki és szügyi ingatlanokat tört fel az a két férfi, akiket elfogtak a balassagyarmati és letartóztattak a szécsényi nyomozók.

A Szécsényi Rendőrkapitányság többrendbeli lopás bűntett és lopás vétség megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a 47 éves H. József és a 32 éves B. Attila ellen.

A nyomozás adatai alapján a két férfi 2019. október 30. és 2020. február 15. között Salgótarján, Nógrádsipek és Szécsény belterületén két családi házba és egy telephelyre, valamint Szügy külterületén további négy hétvégi házba tört be. H. József és társa az ingatlanokból nagy összegű készpénzt, eurót és dollárt, nagyobb értékű használati tárgyakat, elektronikai eszközöket, szerszámgépeket és háztartási eszközöket lopott el.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága, valamint a Szécsényi és a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársainak együttműködése eredményeképp beazonosították a két férfit, akiket a rendőrök 2020. február 15-én Szügy külterületén tetten értek és elfogtak. A rendőrök a végrehajtott kutatásokon az eltulajdonított tárgyak egy részét megtalálták és lefoglalták.

A szécsényi nyomozók H. Józsefet és társát gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat, melyet az illetékes bíróság a napokban elrendelt. A rendőrök vizsgálják, hogy a két férfi további hasonló jellegű bűncselekmény elkövetésével összefüggésbe hozható-e.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy fiatal pár az elkövető

A 22 éves férfinak és 18 éves élettársának közel tucatnyi lopásért kell felelnie. A kecskeméti rendőrök a tegnapi napon elfogták és őrizetbe vették a duó mindkét tagját.