Tettenérés a kerékpártárolóban

2020. 09. 30., sze - 07:36
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Biciklijének lakatján sérülést, a rendőröktől üzenetet talált az a dabasi nő, aki munkából hazatérve tekert volna otthonáig a vasútállomásról. Jól fordította le a szokatlan jeleket: míg dolgozott, egyenruhások akadályozták meg, hogy bringájának nyoma vesszen.

Egy kerékpárlakatot babráló idegenről érkezett állampolgári bejelentésre reagálva érkeztek járőrök 2020. szeptember 28-án délután a Dabas-Gyón vasútállomásra. Az egyenruhások tetten érték a csípőfogóval bajlódó férfit.

Előállítását követően kihallgatták, részletesen elmondta, munka és pénz híján a gyorsan jövedelmező, ám illegális kereseti lehetőség mellett döntött, amikor a zsúfolásig megtelt kerékpártárolót meglátta. A lezárt drótszamarak közül kiválasztott egy neki tetsző sárgát, gondolatban már el is költötte az érte befolyó 2-3 ezer forintot. Terve megvalósításához kéznél lévő eszköz hiányában egy közeli autókereskedésbe ballagott, ahol készségesen kölcsönadtak számára egy csípőfogót, lelkére kötve, hogy dolga végeztével vigye azt vissza.

A fogó azonban kevésnek bizonyult, nem boldogult a lakattal, még akkor is próbálkozott, amikor az egyenruhások ráköszöntek.

A 63 éves férfi ellen lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértő Hercegszántónál

Afgán állampolgárnak vallotta magát az az illegális migráns, aki Hercegszántónál jogellenesen akart az országba bejutni.

 

Határsértők Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.