Tettenérés a kerékpártárolóban

2020. 09. 30., sze - 07:36
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Biciklijének lakatján sérülést, a rendőröktől üzenetet talált az a dabasi nő, aki munkából hazatérve tekert volna otthonáig a vasútállomásról. Jól fordította le a szokatlan jeleket: míg dolgozott, egyenruhások akadályozták meg, hogy bringájának nyoma vesszen.

Egy kerékpárlakatot babráló idegenről érkezett állampolgári bejelentésre reagálva érkeztek járőrök 2020. szeptember 28-án délután a Dabas-Gyón vasútállomásra. Az egyenruhások tetten érték a csípőfogóval bajlódó férfit.

Előállítását követően kihallgatták, részletesen elmondta, munka és pénz híján a gyorsan jövedelmező, ám illegális kereseti lehetőség mellett döntött, amikor a zsúfolásig megtelt kerékpártárolót meglátta. A lezárt drótszamarak közül kiválasztott egy neki tetsző sárgát, gondolatban már el is költötte az érte befolyó 2-3 ezer forintot. Terve megvalósításához kéznél lévő eszköz hiányában egy közeli autókereskedésbe ballagott, ahol készségesen kölcsönadtak számára egy csípőfogót, lelkére kötve, hogy dolga végeztével vigye azt vissza.

A fogó azonban kevésnek bizonyult, nem boldogult a lakattal, még akkor is próbálkozott, amikor az egyenruhások ráköszöntek.

A 63 éves férfi ellen lopás vétsége kísérletének megalapozott gyanúja miatt a Dabasi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le a további eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos baleset az M7-es autópályán

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset miatt időszakosan forgalomkorlátozásra kell számítani az M7-es autópályán, Székesfehérvár külterületén.