Tiltott szerencsejáték a zárt ajtó mögött

2020. 02. 07., p - 03:45
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Illegális játéktermet számolt fel a rendőrség Gyulán és Békéscsabán.

Számítógépeket és pénzt foglaltak le a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói 2020. február 6-án Gyulán, egy szórakozóhelyen. A bárban, egy elkülönített helyiségben hatósági engedély nélkül játékterem üzemelt. Azok a vendégek, akik próbára szerették volna tenni a szerencséjüket, az alkalmazottaknak különböző összegeket fizettek be, ezután beengedték őket az egyébként zárt szobába. Számítógépeken különböző játékokat játszhattak, és a megszerzett pontjaikat pénzre válthatták. A Gyulai Rendőrkapitányság a gépeket lefoglalta és egy 48 éves békéscsabai férfit, valamint a szórakozóhely üzemeltetőjét, egy 37 éves gyulai nőt tiltott szerencsejáték szervezése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. További két alkalmazott ellen büntetőeljárás indult. A nyomozás eddigi adatai szerint a gyulai mellett az őrizetbe vett férfihez köthető egy békéscsabai vendéglátóhely is, ahol szintén volt engedély nélkül működő játékterem. Ott a gyulai intézkedéssel egy időben a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei tartottak házkutatást. Lefoglaltak három számítógépet és előállították a gépeket kezelő, játékosokat fogadó két nőt, akik ellen szintén büntetőeljárás indult.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kilenc illegális migráns

A Bács-Kiskun megyében feltartóztatott külföldiek jogellenesen jutottak be az ország területére.

 

Háromszor elfogott díler

Kábítószerrel kereskedett, betört, a letartóztatása előtt levágta a lábáról a nyomkövetőt, utána pedig megszökött a XIX. kerületi zsaruk elől. F. Mihály Sándor nem jutott messzire, immár letartóztatták, a bajkeverésnek részéről egy időre vége.

 

Nem messze a Balatontól

A somogyi dombvidéken a nagyjából 4500 lelkes város a 24 települést felölelő járás és egyben a vonzáskörzet központja. A környék rendjére a Tabi Rendőrőrs ügyel. Tabbal együtt 13 ezer főnyi lakosság napi közbiztonságáról kell gondoskodniuk, rájuk hárul ügyes-bajos dolgaik, hatóságot érintő problémáik rendezése.

 

Az év rendőrei

Idén is elismerték az év rend­őrei munkáját, és kihirdették, kik kapnak Bátorságért érdemjelet. Az elismerések többségét később vehetik át személyesen Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminisztertől a díjazott zsaruk.