Több helyről is loptak, a rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőket

2020. 09. 23., sze - 14:16
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyomozók őrizetbe vették azt a jászapáti férfit, aki a megalapozott gyanú szerint több vagyon elleni bűncselekményt követett el fiatalkorú társával.

Két helyi lakos 2020. szeptember 17-én 10 óra és 2020. szeptember 18-án 10 óra 30 perc között bement Jászapátin egy ingatlan udvarára, ott bemásztak az ablakon és a házból szerszámokat, festéket valamint lakásfelszerelési tárgyakat tulajdonítottak el. A 22 éves férfi és fiatalkorú társa a helyszínről távozást követően, kezükben a lopott tárgyakkal szembe találták magukat a járőrökkel. A rendőröket meglátva a fiatalkorú elszaladt, a férfit azonban elfogták és előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a fiatalkorú feltételezett elkövetőt 2020. szeptember 22-én elfogták, előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók megállapították, hogy a jogsértők két korábbi alkalommal is elkövettek vagyon elleni bűncselekményeket, ezért a 22 éves férfit őrizetbe vették.

A Jászberényi Rendőrkapitányságon a két helyi lakos ellen 3 rendbeli lopás vétség, valamint a 22 éves férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt is indult eljárás.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrkézen a román embercsempész és utasa

Egy román állampolgár ellen embercsempészés elkövetésének gyanúja miatt indul eljárás Csongrád-Csanád megyében. A férfi egy migránst szállított Domaszék közelében, az 55-ös számú főúton.

 

Tizenegy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.