Több millió forint volt a drogdílernél

2017. 12. 14., cs - 06:24
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Elfogták a nyomozók azt a két férfit, akik rendszeresen árultak kábítószert Budapest több kerületében.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói 2017. december 12-én 15 óra 30 perckor Budapesten, a III. kerületben igazoltatták a 43 éves leányfalui K. Lajost, mert információ merült fel arra vonatkozóan, hogy a férfi a XI., a IX. és a III. kerületben kábítószerrel kereskedik. Ruházatának és az autójának átvizsgálásakor a nyomozók 24 gramm növényi törmeléket, 313 gramm kábítószergyanús anyagot és egy növényőrlőt is találtak. A rendőrök a férfi lakóhelyén tartott házkutatás során további 407  gramm növényi törmeléket, valamint kábítószerek csomagolásához és árusításához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le.

 

 

A nyomozók ezzel egyidőben intézkedtek K. Lajos ismerősével is, akinek autója átvizsgálásakor 6 darab kábítószergyanús tablettát, illetve készpénzt és valutát találtak több, mint 1 millió forint értékben. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeképpen hat helyszínen - köztük a 49 éves budapesti P. László lakásán - a nyomozók házkutatást tartottak, ahol 650 darab extasy tablettát, 26 gramm kábítószergyanús port, illetve közel 19 millió forintnak megfelelő készpénzt és valutát találtak, és hat nagy értékű autót foglaltak le.

 

 

A nyomozók a két férfit kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételüket követően előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csekkold le az úti okmányaidat!

Nem csak az úti okmány elvesztését vagy eltulajdonítását kell bejelenteni a hatóság számára, hanem az esetleges megtalálás tényét is.