Több mint 5 millió forint értékben lopott szórakozóhelyekről, kávézókból és üzletekből

2020. 08. 01., szo - 05:51
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Az erzsébetvárosi nyomozók befejezték annak a férfinak az ügyét, aki székre akasztott, vagy éppen őrizetlenül hagyott táskákat, illetve üzletekből nagy értékű elektronikai eszközöket lopott.

Egy 29 éves svájci férfi még 2019. március 14. és október 20. között Budapest több kerületéből (III., VI., VII., VIII., X., XI. és XIII.) táskákat, pénztárcákat, mobiltelefonokat, fényképezőgépeket, laptopokat és okosórákat lopott, amelyek értéke meghaladja az 5 millió forintot.

A férfi hét hónap alatt különböző szórakozóhelyekről, kávézókból, pubokból, bevásárlóközpontok és plázák üzletéből lopott. Az elkövető a vendéglátóhelyeken a székek támlájára akasztott, vagy éppen pár percre őrizetlenül hagyott táskákat vitt el. Az üzletekből pedig elektronikai eszközöket lopott, miután az áruvédelmi eszközöket megrongálta, és leszedte róluk. 

A VII. kerületi rendőrök kamerafelvételek alapján azonosították a svájci állampolgárt és elfogatóparancsot adtak ki ellene. A nyomozók a férfit végül barátnője józsefvárosi lakásában fogták el 2019. október 21-én. A rendőrök a lakásban többek között okmányokat, pénztárcákat, táskákat és fényképezőgépet találtak, amelyeket a férfi a bűncselekmények során lopott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a 29 éves férfit 16 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás bűntett és 5 rendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat átadták az illetékes ügyészség részére.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.